HomeProjectenHotel de Leijhof
Projecten

Hotel de Leijhof

- THE GEORGE - 

Deze content is alleen beschikbaar nadat je cookies hebt geaccepteerd.


 

- Est 1874 - 

Omgeven door een tuin waarin eeuwenoude bomen genieten van de mooie omgeving, staat Hotel de Leijhof. Een pand dat sinds zijn bouw in 1874 al veel bestemmingen heeft gehad. Maar nog nooit kwam de sfeer zo goed tot zijn recht als bij zijn huidige eigenaar. In het hotel bevind zich restaurant the george. Een restaurant met een grote moderne open keuken, luxe uitsraling en top service. 

Uit de eerste plannen die wij maakte met onze tekenaars en de chef kok van The George konden wij al concluderen dat dit een droom keuken werd. Om te beginnen het fornuis van marone voorzien van een inductie veld met 6 zones, een bakplaat, een multi braadpan, warmhoudplaat en friteuses. Daarnaast is op de details gelet met onder andere lepel bakjes verwerkt in het werkblad en de stopcontacten die zijn weggewerkt zodat er geen vuil in de stopcontacten komt. Naast dit monster fornuis van Marone is op alles gelet in deze keuken. Voor een echte bbq ervaring is er op het fornuis een Green Egg Large opgebouwd, om het Dry-Aged vlees uit de Dry-Ager kast perfect klaar te maken.

Door de verschillende manieren van bereiden zijn er twee Rationals verdeeld over de keuken. Een rational Self Cooking Center XS voor het geadvanceerdere gebruik, deze is op een verhoogd draaibaar plateau geplaatst voor het ideale gebruik van de ruimte. Naast de Rational SCC XS is er ook nog een Rational Combi Master Plus geplaatst met 10 rekken voor een overvloed aan ruimte. Zo kan er op een drukke avond de Rational CM Plus gebruikt worden voor het (voor)bereiden van vlees en de Rational SCC XS voor de gerechten waar vochtregeling een must is!

De koeltechniek waarvan gebruik is gemaakt is van Adande. Deze koellades zijn geheel in de stijl van de keuken verwerkt zodat het design onveranderd bleef. De keuze van de adande shallow was om dat er op deze koelingen vertrouwd kan worden, wat in een veelbezocht restaurant als The George heel belangrijk is. Naast de adande shallows zijn de koelwerkbanken van electrolux. Van de koellades gaan we naar de warmhoudlades. De warmhoudlades waar we bij deze keuken voor hebben gekozen zijn van Alto-Shaam. De Alto Shaam 500-1 D is namelijk geschikt voor elk soort restaurant en kwalitatief heel sterk. 

In de spoelruimte wordt gewerkt met een doorschuiver van hobart. Deze Hobart AUPA is voorzien van uit en inwendig roestvrij staal waardoor storingen gering zijn.