HomeProjectenproject Restaurant Aan zee Oostvoorne
Projecten

Restaurant Aan zee

"een mooi uitzicht op de duinen met familie en vrienden!"


- Ontwerp -

Restaurant aan zee was een bijzonder project. Zo werd het hele restaurant duurzaam ingericht en gemaakt,  in de keuken hebben wij dat ook meegenomen. Zo is het fornuis geheel houtgestookt, en draait de keuken voor het grootste deel op duurzame energie. Het fornuis is van het Oostenrijkse Lohberger. Het restaurant dateerd uit 2012 en liep toen ver voor haar tijd uit op het gebied van MVO. Verder is de keuken voorzien van electrolux koelkasten en electrolux koelwerkbanken. Deze electrolux koelkasten zijn uit de serie ecostore hp electrolux. De koelkasten zijn voorzien van frost watch control. Frost watch control werkt bijzonder duurzaam bij koelkasten die vaak geopend worden, door een luchtcirculatie systeem gaat er geen kou verloren bij het open maken van de koelkast waardoor hij zuiniger werkt. Daarnaast voldoen deze koelkasten aan het ECA, EIA, Go’Energi en het Europese energielabel dat aangeeft dat deze koelkasten 65% minder energieverbruik hebben.

Naast de fornuizen en koelingen staat er een Rational CM6 die natuurlijk de keuken afmaakt. Deze Rational loopt ook op electriciteit, zo wordt er in dit hele restaurant geen gebruikt gemaakt van gas. 

 

 

WEETJES:

Aan Zee Oostvoorne is gebouwd met natuurlijke en duurzame materialen. De benodigde energie wordt opgewekt uit zon en wind en er wordt gekookt op hout (dus is er geen aansluiting voor gas nodig)

Op het dak zijn zonnepanelen en zonneboilers geplaatst en naast het restaurant staan windmolens, daarmee wordt de voor het bedrijf de elektriciteit uit zonnewarmte en wind gewonnen.

Het bedrijf is voorzien van een lagetemperatuur verwarmings- en koelinstallatie die de nodige energie haalt uit de bodem: in de zomer wordt de warmte afgevoerd naar diepe bodemlagen om in de winter weer te worden gebruikt.

Het afvalwater wordt gezuiverd in een helofytenveld en het hemelwater wordt in de duinen gefiltreerd waardoor er geen rioolaansluiting nodig is. De verlichting wordt geleverd door ledlampen die gevoed worden door de wind- en zonne-elektriciteit.

Het gebouw bestaat uit een café/restaurantgedeelte, de keuken en een opslagruimte. Verder is er een buitensportfaciliteit aan de achterzijde en op het dak staat een uitkijktoren. De uitkijktoren is een baken in het landschap, vanaf de parkeerplaats en in de wijde omtrek duidelijk zichtbaar. Deze toren is via een pad dat door het duin, over het dak van het restaurant voert, gemakkelijk bereikbaar. Ook voor mindervalide bezoekers. Het uitzicht is adembenemend.