HomeProjectenproject Restaurant De Tuin van de Vier Windstreken  
Projecten

Restaurant De Tuin van de Vier Windstreken  

- DE TUIN - 


- Aan de kralingse plas - 

De tuin is een van onze oudste klanten. Gelegen aan de kralingse plas is dit voor de Rotterdammers een heerlijk zomers restaurant. Een terras pal in de zon en een groot restaurant binnen voor in de winter. In 2018 ging de tuin haar restaurant renoveren inclusief de keuken. Vanwege de vele reserveringen voor bruiloften en partijen moest dit snel gebeuren. In 1 week tijd hebben wij de oude keuken compleet vervangen door een keuken waar je "u" tegen zegt. 

 

Restaurant de tuin van de vier windstreken in de volksmond "de tuin" is een van onze oudste klanten. Vandaar dat wij ook een compleet nieuwe keuken voor hun mochten realiseren in 2018. Het begon allemaal met gebruik maken van de ruimte. Wij hebben het ontwerp van de oude opbouw gebasseerd op hoe het altijd was. Dit was fijner voor de koks die allemaal gewend waren aan deze opouw.

Wat opvalt op de foto's is het grootte kookeiland. Het eiland is voorzien van 2 gasfornuis zones met 10 pitten, 3 friteuzes met 28 liter inhoud, een breden O'bain marie, een lavasteen grill, een bakplaat, een warmhoudplaat en een topkraan. Dit Qook fornuis is gemaakt door QB-tech. Rondom de keuken hebben we gekozen voor genoeg koelruimte. Zo is er een grootte die in de keuken bereikbaar is en rondom de ecostore hp koelwerkbanken van electrolux. De ecostore hp lijn van electrolux is voorzien van frost watch control. Frost watch control werkt bijzonder duurzaam bij koelkasten die vaak geopend worden, door een luchtcirculatie systeem gaat er geen kou verloren bij het open maken van de koelkast waardoor hij zuiniger werkt. Daarnaast voldoen deze koelkasten aan het ECA, EIA, Go’Energi en het Europese energielabel dat aangeeft dat deze koelkasten 65% minder energieverbruik hebben.

Verder is er naast koelruimte ook gedacht aan warmte. Zo zijn er 2 rationals in duo opstelling voor het optimale gebruik van de ruimte. Deze rationals zijn allebij een Combi Master Plus met ruimte voor 6 plateaus. Naast de ovens zijn er ook nog 2 Alto-Shaam warmhoudlades geplaatst. De Altoshaam 500-1 D is een vertrouwbaar model en kan gebruikt worden in elk restaurant. 

In de spoelruimte wordt gewerkt met een Hobart doorschuiver vaatwasmachine. De Hobart AUPA is ideaal voor een druk bezocht restaurant als de tuin. De reden daarvan is dat de AUPA een voorwas programma heeft, dat het grove vuil scheid zodat er geen voorspoeling nodig is met de hand. 

Geleverde producten